Penghantaran

PENGHANTARAN

Setiap pesanan yang diterima Amira akan dipos dalam masa 1-5 hari bekerja. Sekiranya produk yang dibeli anda kehabisan stok, pihak Amira akan memulangkan semula wang anda.

Buat sementara ini, Amira akan menggunakan syarikat-syarikat penghantaran dibawah sebagai cara penghantaran.

  • PosLaju
  • Pos Domestik
  • Skynet
  • GDex
  • CityLink
  • Kangaroo Express

 

Namun begitu, Pelanggan boleh memohon Amira menukarkan syarikat penghantaran dengan Cas Tambahan syarikat penghantaran akan dikenakan kepada Pelanggan. Kebiasaanya Cas Tambahan bergantung pada berat dan kawasan penghantaran.

Selepas pesanan anda dipos, kami akan update tracking no ke dalam akaun Amira anda. Adalah menjadi tanggungjawab anda untuk memeriksa perjalanan pesanan anda sendiri. Jadi ada masalah dengan syarikat penghantaran Amira sedia membantu anda.
Untuk memeriksa status pesanan anda selepas penghantaran dibuat oleh kami:

PosLaju dan Pos Domestik- www.poslaju.com.my atau 1-300-300-300
GDex – http://intranet.gdexpress.com/official/etracking.php atau 03-7787 6677
CityLink – http://www.citylinkexpress.com/tracking.html atau 1-300-88-2489
Kangaroo Express – http://track.kangaroo.com.my atau 03-5518 8228

Kami sarankan pelangaan menghubungi syarikat penghantaran sekiranya pesanan anda lewat atau ada masalah ketika penghantaran. Ini kerana ada sesetengah syarikat mahu bercakap sendiri dengan pihak penerima (anda) untuk memudahkan mereka tentukan masa untuk hantar pesanan ke anda.

SOALAN LAZIM BERKENAAN PENGHANTARAN

  • Berapa hari pesanan saya akan sampai ke tangan saya?

Kebiasaannya selepas pesanan anda dihantar ke syarikat penghantaran, ianya mengambil masa 1-3 hari bekerja untuk sampai ke tangan anda. Tetapi sekiranya anda tinggal dikawasan luar bandar, ianya mungkin mengambil masa 4-5 hari bergantung pada kawasan anda dan syarikat penghantaran tersebut.

Ada sesetengah syarikat penghantaran hanya masuk ke sesuatu kawasan seminggu sekali. Jadi kami harap anda sebagai pembeli dapat bersabar sekiranya pesanan anda lewat sedikit sampai ke tangan anda. Setakat ini tiada masalah kelewatan yang teruk untuk mereka yang tinggal dibandar-bandar besar seperti KL, Shah Alam, Kuantan, Kota Bahru dan lain-lain.

  • Saya pelangaan Amira, kenapa kos penghantaran yang dikenakan oleh Amira iaitu Rm 6.00 untuk Semenanjung, Rm 9.00 untuk Sabah Sarawak dan Belian Rm 130.00 ke atas PERCUMA?

Ya, harga yang kami tawarkan adalah jauh lebih murah dikirakan kerana kami tidak mengira kos-kos tersembunyi seperti bubble wrap, kotak, pita pelekap dan kos minyak kami.

Jadi kami akan menggunakan syarikat penghantaran yang paling murah dan sesuai bagi mengurangkan sedikit kos penghantaran untuk kami menampung kos-kos tersebut dan juga gaji pekerja. Dengan cara ini kami membantu Pelangan memdapatkan produk kegemaran dengan sekali kira tanpa menunggu memdapat kiraan kos penghantaran yang mahal.

Diharap Pelanggan dapat memahami kadar penghantaran pada hari ini adalah lebih tinggi berbanding kos penghantaran yang kami tawarkan kerana kami di Amira juga membantu Pelanggan di dalam setiap kos penghantaran.

Incoming search terms:

  • pos domestik berapa hari sampai